tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Triotentoonstelling 2008

Cuevas, Mik, Stilinović

Kunstenaars: Minerva Cuevas, Aernout Mik, Mladen Stilinović

Deze tentoonstelling bestaat uit drie solotentoonstellingen van kunstenaars uit zeer uiteenlopende delen van de wereld, die ieder vanuit de artistieke tradities van het realisme, geïnspireerd door kleine alledaagse realiteiten en achtergronden, werken.

Minerva Cuevas
De Mexicaanse kunstenares Minerva Cuevas (*1975) woont en werkt in Mexico-stad. Haar artistieke werk is geworteld in haar ervaringen van het opgroeien in de stad, maar beperkt zich niet alleen daartoe. Het uitgangspunt van het werk van Cuevas is sociale interventie in gebieden variërend van de virtuele omgeving van het internet tot stedelijke locaties en musea. De tentoonstelling is daardoor een plek waar haar interventies niet alleen worden gepresenteerd, maar ook plaatsvinden.

Tentoonstelling in samenwerking met de Kunsthalle in Basel [Zwitserland].

Aernout Mik
Aernout Mik (*1962) uit Amsterdam presenteert een gedeelte van de multichannel video-installatie die met groot enthousiasme werd ontvangen tijdens de 52e Biënnale van Venetië. Het bestaat uit twee werken – Training Ground (2007) en Convergencies (2007).

Tentoonstelling in samenwerking met BAK - basis voor actuele kunst [Utrecht].

Mladen Stilinović
Mladen Stilinović (*1947) woont en werkt in Zagreb, Kroatië. Zijn werk bestaat uit installaties, collages, foto’s, kunstboeken en ‘actions’ (handelingen), en verder uit werk dat hij samen met kunstenaarscollectieven maakt. Hij exposeert al vanaf 1975 en oogstte onlangs groot succes tijdens Documenta 12. Hij verkent de wisselwerking tussen visuele en verbale signalen en gebruikt goedkope of gevonden materialen.

Tentoonstelling in samenwerking met Platform Garanti – Centre for Contemporary Art [Istanboel, Turkije].

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: