tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Kim Schoenstadt

Can Control 3: Eindhoven [temporary empire]

Het project Can Control 3: Eindhoven [Temporary Empire] van kunstenaar Kim Schoenstadt bestaat uit een grote wandschildering voor ‘het oog’ van het Van Abbemuseum.

Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met kunstenaars uit Eindhoven. De collectieve wandschildering van Kim Schoenstadt werd stap voor stap vastgelegd op de volgende website. 

Schoenstadt’s project bestaat uit vier delen. In de eerste plaats heeft zij de Vrienden van het Van Abbemuseum uitgenodigd om een woord, een vorm of een teken op te sturen. Vervolgens maakt ze met tape een tekening met zowel verwijzingen naar modernistische architectuur als naar het museumontwerp van Abel Cahen. In een derde fase worden lokale kunstenaars gevraagd om haar te helpen met het uitvoeren van de ontvangen instructies. Als alle woorden en tekens zijn geschilderd, wanneer met spuitbussen verschillende lagen zijn aangebracht, verwijdert ze de tape waardoor een nieuwe architectuur doorheen de getekende lagen verschijnt.

Kim Schoenstadt
Kim Schoenstadt (USA, woont en werkt te Los Angeles) combineert in haar recente projecten een denken over architectuur en tekeningen. Zij verdraait onze opvattingen over vorm en functie, techniek en beeld. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende grafische methodes. Zou alles een tekening kunnen zijn? Waarschijnlijk niet, maar door de omkering kijken we anders naar urbanistische modellen, het landschap waarin we dagelijks bewegen en tekens achterlaten.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: