tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Triotentoonstelling 2007

Büchler, Mograbi, Stark

Kunstenaars: Pavel Büchler, Avi Mograbi, Frances Stark

Het Van Abbemuseum toont met de triotentoonstelling de eerste museale solotentoonstellingen van drie gerenommeerde kunstenaars. Door de diversiteit tussen de werken van Pavel Büchler (Tsjechoslowakije, 1952), Avi Mograbi (Israel, 1956) en Frances Stark (VS, 1967) naast elkaar te tonen, ontstaat een inzicht in de stand van zaken in de hedendaagse kunst van nu.

Pavel Büchler
De solotentoonstelling van Büchler geeft het publiek de mogelijkheid om een brede selectie van zijn werk te zien, volgend op de presentatie van zijn belangrijkste werk The Castle tijdens Plug In #1 in het Van Abbemuseum in 2006. 

Avi Mograbi
De solotentoonstelling van de bekende Israëlische filmmaker Avi Mograbi laat het publiek een wereld ‘ergens anders’ zien en helpt ons tegelijkertijd de huidige situatie te begrijpen van de wereldpolitiek om ons heen.

Frances Stark
Het Van Abbemuseum heeft Stark uitgenodigd voor haar eerste overzichtstentoonstelling: The Fall of Frances Stark. Hierin zijn vijftig werken verzameld, waaronder schilderijen, collages, tekeningen en video’s, gemaakt tussen 1993 en 2007. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: