tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Bartana, Perjovschi, Sasnal

Drie kunstenaars, drie verschillende manieren om naar de wereld te kijken.

Deze solotentoonstellingen zetten drie artistieke posities naast elkaar. De kunstenaars werken alledrie in de realistische traditie, maar we willen het aan onze bezoekers overlaten om zelf hun conclusies te trekken over mogelijke verbanden en contrasten die er tussen hen bestaan.

Yael Bartana is een Israëlische videokunstenares die zich bezighoudt met de instabiele situatie in het “Heilige Land” en die een mooi en poëtisch gevoel voor ruimte heeft.

Dan Perjovschi is een Roemeense kunstenaar uit Boekarest, die zijn eenvoudige en bitterzoete tekeningen direct op de muur aanbrengt. Ze reflecteren alledaagse humor en de absurditeit van de politieke ambitie in het licht van een individuele werkelijkheid.

De jonge Poolse kunstenaar Wilhelm Sasnal maakt schilderijen zowel als films. Zijn werk gaat over zijn achtergrond en zijn familie, maar leert ons ook te navigeren door de wereld van de internationale popcultuur en geeft ons directe toegang tot waar dan ook ter wereld. In het Van Abbemuseum denken we dat ze gewoonweg drie van de beste kunstenaars van het begin van de 21ste eeuw zijn.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: