tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum: Bibliotheek

In de vitrines

Open Dossiers: Een op een historisch

Open Dossiers is een documentaire tentoonstelling. Het in de vitrines gepresenteerde materiaal is geselecteerd uit het tentoonstellingsarchief van het Van Abbemuseum. 

In dit archief bevinden zich archiefbescheiden die werden verzameld vanaf de oprichting van het museum in 1936. Het is mogelijk om vrijwel iedere tentoonstelling vanuit het archiefmateriaal te reconstrueren.

Na meer dan 60 jaar is het archief een unieke bron voor het onderzoek naar de geschiedenis van de moderne kunst en naar de geschiedenis van het museum. Het documenteert de ontwikkelingen in museumbeleid en het schetst een beeld van de veranderingen in het omgaan met kunst en kunstenaars. Bovendien geeft het toegang tot de informatie over de praktische kant van het maken van museale tentoonstellingen. (i.c. briefwisselingen, tentoonstellingsplannen, plattegronden, persberichten en uitnodigingskaarten, zaaloverzichten en resten van educatieve documentatie)

Open dossier : Een op een historisch toont een keuze uit de archiefbescheiden van tentoonstellingen vanaf eind jaren zestig tot de jaren tachtig. Het documenteert de opkomst van het environment en de installatie als kunstvorm

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: