Dan Perjovschi
Dan Perjovschi

tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Dan Perjovschi

Muurtekeningen in de hal

Kunstenaar: Dan Perjovschi

Perjovschi maakt gewoonlijk tekeningen en teksten voor muren, kranten en boeken. Deze tekeningen maakt hij bijna uit de losse pols als hij erom gevraagd wordt, waarbij het eindresultaat mede wordt bepaald door datgene wat er op dat moment gebeurt. Als kunstenaar observeert hij voortdurend het dagelijkse leven, op zoek naar momenten of acties die hij treffend kan maken.

Zijn werk is een commentaar op alle denkbare politieke, economische en artistieke onderwerpen. De kunstenaar is geboren en getogen in Roemeniƫ en zijn kijk op de wereld is zowel typerend voor dat land als vol van de tegenstrijdigheden, wijsheid en absurditeit afkomstig van mondiale informatiesystemen. Zijn werk is humoristisch en scherp en slaagt er vaak in om op treffende wijze menselijk gedrag en menselijke kwetsbaarheid, zinloze ambitie en de samentrekkingen van de gemondialiseerde (kunst)wereld bloot te leggen.

De fysieke ruimte die hij voor tentoonstellingen krijgt, bepaalt eveneens in zekere mate de uitkomst van zijn installaties. Hij gebruiktin alle ruimtes de onzichtbare hoekjes en onhandige plaatsen, waardoor een bezoek aan een Perjovschi expositie tegelijk een alternatieve rondgang door het gebouw wordt.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: