Houseproud
Houseproud
Houseproud
Houseproud

tentoonstelling

Locatie: YourSpace (Kanaalstraat 8, Eindhoven)
Opening: Saturday, 18 October 2008 16:00

Houseproud

your-space

Conservatoren: Clare Butcher, Freek Lomme

Houseproud is een design initiatief wat zich heeft late inspireren door de alledaagse vormgeving van interieurs, zoals deze zichtbaar zijn door de vensters van woonhuizen in Eindhoven.

Gesloten of open, ruimtelijk of decoratief: door de ramen van woonhuizen kun je naar binnen gluren om te zien hoe mensen invulling geven aan hun privé domein, hun identiteit. Houseproud wil een brug bouwen tussen alledaags design, alledaags interieur van de man op straat en het vakkundig ontwerp en de vakvisie van deelnemende designers. Ze legt een directe link tussen designers en de Eindhovense bevolking.

Ongeveer 20 families zijn gecontacteerd en worden gekoppeld aan 20 designers. Samen zullen ze gestalte geven aan het ontwerp van het interieur achter de ramen. De ramen fungeren hiermee als lijst voor een werkelijk en een mogelijk interieur, voor een bestaande identiteit en een mogelijke identiteit. Eveneens wordt er een link gelegd tussen prive domein en publiek domein waarin het samenspel hiervan de verbeelding van de betrokkenen prikkelt. Een sociale omgeving wordt geschapen, waarin de rol van design voor ons alledaags bestaan wordt besproken!

your-space kanaalstraat dient als uitvalsbasis voor de route langs de ramen van de deelnemende Eindhovense families. In your-space wordt een film vertoont die de totstandkoming van het project vertoont.

your-space kanaalstraat is open van 13:00 - 22:00

Entree: gratis!

Email: participate@houseproudexhibition.com

Houseproud is een initiatief van Saron Paz, Winnie Kwok, Sonja Baumel, Clare Butcher en Rachel Griffin en wordt ondersteunt door Freek Lomme, coördinator van your-space.

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Eindhoven

Houseproud - your-space is onderdeel van: your-space

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: