Sol Le Witt Autobiography
Sol Le Witt Autobiography

tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum: Bibliotheek

Sol LeWitt

Bibliotheektentoonstelling

Deze tentoonstelling toont de verzameling kunstenaarsboeken van de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt (1928-2006). De publicaties zijn afkomstig uit de bibliotheekcollectie van het Van Abbemuseum.

Naast zijn andere, meer monumentale werken, vervaardigde LeWitt kunstenaarsboeken vanaf 1966. Modulaire systemen en geometrische structuren gebaseerd op het vierkant zijn typerende elementen in zijn werk. Volgens LeWitt is het vierkant de meest neutrale basisvorm om een zo objectief mogelijk concept te ontwerpen.

Het boek Variations of incomplete open cubes (1973) is een uitstekend voorbeeld van dit idee. De kunstenaar rekent zichzelf tot de conceptuele kunst, maar velen plaatsten zijn werk onder de Minimal Art beweging. Sinds de jaren zestig – zoals ook andere conceptuele kunstenaars als bijvoorbeeld Lawrence Weiner – onderzoekt LeWitt het idee van de niet-hierarchische samenleving waarin een beeldende kunst bestaat die toegankelijk is, gemakkelijk vervaardigbaar en betaalbaar voor iedereen. Hij ziet zijn boeken als de goedkoopste en de meest informatieve uiting van deze opvatting.

In de weekenden is de bibliotheektentoonstelling gesloten.


Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: