AO DSC6569
AO DSC6569
AO DSC6578
AO DSC6578
Opbouw
Opbouw
Opbouw
Opbouw
Opbouw
Opbouw
Opbouw
Opbouw

tentoonstelling

Ahmet Öğüt - Black Diamond

Het Oog

Conservator: Remco de Blaaij

Deze keer neemt de kunstenaar Ahmet Öğüt  (1981, Diyarbakir, Turkije) voor een aantal maanden zijn intrek in Het Oog. Zondag 4 juli om 14:00 uur is de opening.

Vanaf 4 juli 2010 kunnen bezoekers in het Van Abbemuseum op zoek naar het geluk. De kunstenaar Ahmet Öğüt (1981, Diyarbakir, Turkije) heeft dan de totale ruimte van Het Oog gevuld met twaalf ton steenkool en heeft hierin een “stukje museum” begraven. Dit stukje museum is weggehaald uit een wand in het museum en is op deze plaats vervangen door een waardevolle diamant. Wanneer een van de bezoekers die op zoektocht gaat het “stukje museum” vindt, dan leidt dit tot geluk. Wanneer het stukje museum wordt teruggeplaatst in het museum, wordt de vinder de eigenaar van de diamant.

Ahmet Öğüt is de derde kunstenaar in de reeks van Het Oog en zijn werkperiode duurt tot december 2010. Dit keer bestaat de werkperiode niet uit de voortdurende aanwezigheid van de kunstenaar en zijn activiteiten, maar juist uit de aanwezigheid van het publiek.

Öğüt geeft bezoekers van het museum de kans deel uit te maken van de ontwikkeling en het begrip van zijn werk door het open te stellen voor deze bijzondere zoektocht naar ultiem geluk.

Voor alle bezoekers is er een alternatieve schatkaart die tentoongesteld ligt in een vitrine in het museum. Via een cryptische routebeschrijving en een verrekijker wordt iedereen uitgenodigd rond te dwalen in het museum en krijgt men de kans de diamant met eigen ogen te zien.

Zoek mee!

De start van de zoektocht in Het Oog is zondag 4 juli om 14.00 uur tijdens de opening van Ahmet Öğüt's werk. De eerste inschrijvingen zijn dan mogelijk en de eerste geïnteresseerden zullen hun zoektocht beginnen.

Om deel te nemen aan de zoektocht kunt u zich inschrijven bij de informatiebalie van het museum, per telefoon ( 040-2381098 ) of aan de balie zelf. Per dag worden er vier mensen toegelaten die ieder maximaal 1,5 uur mogen zoeken in en rond Het Oog naar het stukje museum en de diamant.

Het Oog

Het Oog is een plek in het Van Abbemuseum die kunstenaars ruimte biedt een werk uit te voeren gedurende een werkperiode van zes maanden. Het Oog is een bijzondere locatie in de 'openlucht' van het museum waar kunstenaars een specifiek werk ter plaatse uitvoeren.

 

Onderdeel van: Het Oog

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: