fledderus - blauwe man
fledderus - blauwe man
franssen - relapse
franssen - relapse
hoeben - alexander
hoeben - alexander
van der steen-harry harlow onderzoekt
van der steen-harry harlow onderzoekt

tentoonstelling

Opening: Thursday, 14 April 2011 19:00

Het Vierkante Ei - halve finale expositie

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 29 april 2011 is in de Studio van het Van Abbemuseum een expositie te zien van het werk van de halve finalisten van Het Vierkante Ei 2011, de Volkskrant Beeldende Kunstprijs voor amateurkunstenaars. De Volkskrant, NTR en Kunstfactor hebben amateurkunstenaars uit het hele land uitgenodigd hun eigen werk te tonen en te laten beoordelen door een vakjury. Dit gebeurde in zes voorrondes in verschillende musea in Nederland en per ronde is een aantal halve finalisten gekozen. Het werk van deze regionale finalisten is dit jaar voor het eerst ook te zien in eententoonstelling in het Van Abbemuseumm, die op donderdagavond 14 april om 19.00 uur officieel wordt geopend.

Uit deze halve finalisten zijn de beste zes kandidaten geselecteerd die doorgaan naar de finale in een rechtstreekse uitzending van het NTR programma Kunststof TV op 17 april, waar de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

Na twee succesvolle edities in 2007 en 2009 is het Vierkante Ei met inmiddels een gevestigde naam binnen het domein van de beeldende amateurkunst met een landelijke uitstraling en bekendheid. De halve finalisten hebben al een flinke selectieprocedure doorlopen. Zij konden zich aanmelden via internet en uit bijna 2200 aanmeldingen werd een voorselectie gemaakt voor de zes voorrondes die dit jaar plaatsvonden in het Fries Museum in Leeuwarden, De Vleeshal in Middelburg, het Centraal Museum Utrecht, het Van Abbemuseum, het Stedelijk Museum Schiedam en de Hermitage in Amsterdam. Per voorronde zijn acht tot twaalf deelnemers geselecteerd door een vakjury en hun werk wordt van 12 tot en met 29 april tentoongesteld in de Studio van het Van Abbemuseum.

Bekijk de foto's van de voorronde in het Van Abbemuseum op zaterdag 19 maart 2011 via Flickr.

De zes finalisten van het Vierkante Ei 2011 zijn P. van der Steen, B. Zuurbier, F. Visser, R. Hoeben, W. Fledderus en M. Franssen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 17 april.

Meer informatie over Het Vierkante Ei 2011 vindt u op de de website van Het Vierkante Ei

video

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: