Vanuithier shows HR
Vanuithier shows HR
Dibbets The shortest day at the Van Abbe 0521
Dibbets The shortest day at the Van Abbe 0521

tentoonstelling

Opening: Saturday, 03 September 2011 16:00

VANUIT HIER - OUT OF HERE

Jubileumtentoonstellingen - 75 jaar Van Abbemuseum

Spreker: Charles Esche

Conservatoren: Christiane Berndes, Charles Esche, Annie Fletcher

Op zaterdag 3 september 2011 zijn drie tentoonstellingen in het Van Abbemuseum geopend die de vitale relatie van het museum met kunstenaars en kunstliefhebbers uit de eigen regio belichten en de stad Eindhoven als artistieke inspiratiebron nemen. Al driekwart eeuw brengt het museum internationale hedendaagse kunst naar Eindhoven. Het heeft een internationale positie opgebouwd, mede dankzij de vruchtbare banden met zijn naaste artistieke omgeving. Kunstenaars, verzamelaars, overheden en zeer diverse publieksgroepen zijn nauw verbonden geraakt met het museum. Ze vormen een belangrijke pijler van zijn bestaansrecht en kwaliteit.

Het Van Abbemuseum gaat graag in gesprek met hen die de ambities van het museum ondersteunen, uitdagen of bevragen. De drie tentoonstellingen die deel uitmaken van VANUIT HIER – OUT OF HERE stellen elk op eigen wijze de betekenis van kunstenaars, verzamelaars en de stad Eindhoven voor het Van Abbemuseum centraal.

VANUIT HIER / OUT OF HERE bestaat uit drie tentoonstellingen:
1. 'For Eindhoven' - The City as Muse richt zich op kunstwerken van internationale kunstenaars in Eindhoven en Noord-Brabant in de afgelopen 30 jaar. De tentoonstelling geeft een overzicht van de kunstwerken die door het Van Abbemuseum geïnitieerd en/of in opdracht gegeven zijn.

2. The Collectors Show neemt de privécollecties in de regio als uitgangspunt. Zij portretteert de verzamelaars die een wereld aan beelden in hun huizen herbergen en deze nu, soms voor het eerst, met het grote publiek zullen delen.

3. En op zondag vieren we Vrijdag is het eerste museale retrospectief van een van Eindhovens meest eigenzinnige kunstenaars: Dick Verdult. Verdult heeft inmiddels als muziek- en beeldmaker meer naam opgebouwd in verre contreien als Buenos Aires en Tokio, dan in zijn geboortestad Eindhoven. Tijd dus, om zijn indrukwekkende oeuvre (opnieuw) aan zijn streekgenoten voor te stellen.

Naast de drie kerntentoonstellingen worden zowel de inmiddels jaarlijkse presentatie tijdens de Dutch Design Week alsook de programmamedewerking binnen het Glow lichtfestival gekoppeld aan VANUIT HIER - OUT OF HERE.

Opening

Zaterdag 3 september 15.00 – 18.00 uur
16.00 uur Openingsspeeches door Frank Lammers, acteur, en Charles Esche, directeur Van Abbemuseum.
Deze middag zijn er speciale, gratis rondleidingen door de tentoonstellingen.

Mede mogelijk gemaakt door

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: