Museumles op bezoek bij Bram Hermens
Museumles op bezoek bij Bram Hermens
Bram Hermens
Schets Bram Hermens

tentoonstelling

Bram Hermens - Bactrius

in Het Oog

In het kader van het tentoonstellingsprogramma  VANUIT HIER - OUT OF HERE, heeft het museum de in Eindhoven gevestigde kunstenaar Bram Hermens uitgenodigd om een groot, nieuw muurkunstwerk te ontwikkelen voor Het Oog.

Bram Hermens heeft een lange traditie van werk in en rondom Eindhoven. Zijn vaak meer dan levensgrote figuren zijn te bezichtigen (geweest) bij verschillende culturele instellingen in Noord-Brabant. Zijn werk refereert niet alleen aan (kunst)historische beeldtaal, maar evenzeer aan hedendaagse politieke conflicten, zoals die bijvoorbeeld in beeld worden gebracht door de persfotografie. Bij dit werk is dat de oorlog in Afghanistan. 
Op bescheiden schaal maakte hij eerder bij cultureel centrum De Krabbedans Eindhoven in 2005 een begin van een muurtekening. De moderne veldslag tussen de gewapende politiemacht te paard en anti-globalisten die zich daar aftekende, zou een jaar later uitlopen op een uitgebreid wandvullend werk  tegen de achterwand van het MU Art Center in Eindhoven. Later volgde onder meer werk bij Het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum en museum De Pont in Tilburg.
Hermens probeert, zoals hij zelf zegt, “een werkelijkheid achter de realiteit zichtbaar te maken.”

Op 26/02/2012 en 25/03/2012 geeft Bram Hermens een toelichting op zijn werk. Inschrijven is gratis maar er is een maximum van 30 personen.
Wij adviseren u een jas mee te nemen naar Het Oog.

Inschrijven 26/02

Inschrijven 25/03

Daarnaast is er in onze museumshop een catalogus te verkrijgen van Bram Hermens.

Sinds februari 2009 is Het Oog een plek in de ‘openlucht’ van het museum die kunstenaars ruimte biedt om gedurende zes maanden een werk uit te voeren.

Bram Hermens - Bactrius - in Het Oog is onderdeel van: Het Oog

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: