IMG 3613
IMG 3613
nyu
nyu
OMP19Desarting Jeroen Doorenweerd, Wouter Scheublin, Lene ter Haar Fotografie Nancy O.
OMP19Desarting Jeroen Doorenweerd, Wouter Scheublin, Lene ter Haar Fotografie Nancy O.
OMP gents
OMP gents
Onomatoplace - photography by Ingmar Swalue
Onomatoplace - photography by Ingmar Swalue
thy
thy

tentoonstelling

Opening: Sunday, 02 October 2011 15:00

Onomato>re>actie

Bibliotheektentoonstelling 5 jaar Onomatopee

Overzichtstentoonstelling over 5 jaar Onomatopee met: progressieve culturele productie, dynamische partnerschappen en (zelf)kritisch burgerschap.

Medio 2006 startten schrijver/curator Freek Lomme en grafisch vormgever Remco van Bladel een platform voor projecten die bestaan uit een verleidelijke expositie en verdieping in de vorm van een publicatie. Vijf jaar en meer dan 70 projecten verder opereert Onomatopee vanuit haar eigen expositieruimte in Eindhoven met een groeiende diversiteit aan ge├źngageerde personen en organisaties.

Wat is de waarde van dit initiatief dat zich ontwikkelde tot een instelling en een instituut kan worden? Onomatopee wil visueel emanciperen; mensen betrekken in de communicatie van de beeldcultuur waar ze in leven. Onomatopee wil mensen kritisch mee laten kijken naar de motieven en uitdrukkingen waarmee politici en commercieel specialisten onze publieke sfeer en openbare ruimte vormgeven. Onomatopee bemiddelt tussen visueel en inhoudelijk specialisten die bang zijn voor laag culturele aanspraak op autoriteit en een algemeen publiek dat bang is voor de macht van een elite. Kortom: Onomatopee bespreekt onze ontworpen cultuur en is een plek waar mensen hier aan kunnen twijfelen, positie kunnen nemen en kunnen hernemen.

De tentoonstelling toont een thematisch overzicht van voorbije projecten. In een gratis verkrijgbare krant kijkt Onomatopee, samen met vele anderen, terug op het verleden en werpt een blik op de toekomst.

Bibliotheek Van Abbemuseum
Openingstijden:
di t/m vr 11.00 - 17.00 uur
in het weekend gesloten

Mede mogelijk gemaakt door

Lecturis BV

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: