tentoonstelling

Locatie: Van Abbemuseum

Wendelien van Oldenborgh. Maurits Script

Plug In #39

Kunstenaar: Wendelien van Oldenborgh

In deze zaal is het werk ‘Maurits Script’, 2006 van Wendelien van Oldenborgh (Rotterdam, 1962) te zien. Dit werk maakt deel uit van Van Oldenborghs project ‘A Certain Brazilianness’, waarin zij de heterogene Braziliaanse cultuur als voorbeeld neemt om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor de productie van kunstwerken en het opzetten van nieuwe relaties.

‘Maurits Script’ is in één dag opgenomen tijdens een publiekelijk live evenement in de Gouden Zaal van het Mauritshuis in Den Haag. Dit museum is gehuisvest in het huis dat Johan Maurits van Nassau liet bouwen tijdens zijn bestuursperiode in Brazilië (1637-1644). Het werk van Van Oldenborgh is gebaseerd op een onderzoek naar deze periode, waarbij officiële geschiedenis en ‘officieuze’ verhalen door elkaar lopen. Paradoxen en innerlijke conflicten worden vanuit verschillende gezichtspunten belicht. Het werk brengt ook de nalatenschap van de koloniale geschiedenis in de hedendaagse maatschappij in beeld.

Het Van Abbemuseum kocht ‘Maurits Script’ kortgeleden aan en nodigde Van Oldenborgh uit om het in een ‘Plug In’ op te stellen. Van Oldenborgh neemt overigens ook deel aan de tentoonstelling ‘Be[com]ing Dutch’ (vanaf 24 mei), waar zij haar project ‘No False Echoes’ laat zien.

Meer informatie over ‘Maurits Script’ vindt u in de publicatie die onderdeel uitmaakt van het werk.

Mede mogelijk gemaakt door

Onderdeel van: Plug In

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: