duitsland
duitsland
expo-1
expo-1
frankrijk
frankrijk
ghana
ghana
polen 2
polen 2

tentoonstelling

Dialoog en Diversiteit in Beeld

Foto Expositie Saskia Holtjer

Van 4 tot en met 20 november a.s. is een selectie van de kleurrijke foto’s die Saskia Holtjer voor het project Dialoog en Diversiteit in beeld maakte in het Van Abbemuseum te bezichtigen. De foto’s laten de geportretteerden in hun dagelijkse leven zien, aan de hand van het thema dialoog en diversiteit.

Saskia Holtjer is fotografe en initiatiefnemer van het project ‘Dialoog en diversiteit in beeld’ -mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven- met als doel diversiteit en etniciteit in beeld brengen. Ze ging acht maanden lang op zoek naar mensen om op de gevoelige plaat vast te leggen: op de markt, in winkels, via via, bij internationale kerkdiensten, via sociale media, festivals, scholen, universiteit en werk. “We vormen met 158 nationaliteiten deze stad en hoe kun je dit beter laten zien dan door de beelden op een openbare plek te exposeren? Ik portretteerde in totaal honderd mensen van verschillende nationaliteiten uit Eindhoven op plekken waar zij een binding mee hebben. De foto’s sieren 164 banieren die van 31 oktober tot 7 november een kleurrijke slinger van vele herkomsten vormen door het centrum.”

Expositie in Van Abbemuseum
Van 4 tot en met 20 november a.s. is een selectie van de kleurrijke foto’s die Saskia voor het project maakte in het Van Abbemuseum te bezichtigen. De foto’s laten de geportretteerden in hun dagelijkse leven zien, aan de hand van het thema dialoog en diversiteit.

Op een beeldende manier wordt de diversiteit in Eindhoven in beeld gebracht. Via grote foto’s op de banners in de binnenstad van Eindhoven worden diverse nationaliteiten verbeeld: niet-westers en westers, traditioneel en modern, jongens en meisjes, hoogopgeleid en laaggeletterd. Speciale aandacht is er voor de doelgroep jongeren.

Veel van de geportretteerde personen nemen deel aan de Dag van de Dialoog op 4 november 2011, om de dialoog tussen autochtonen en allochtonen te bevorderen. Het dialoogthema van De Dag van de Dialoog in de regio Eindhoven is in 2011 'Eigen Wijs'.

Overwaardetafel
In het midden van De Studio in het Van Abbemuseum komt ook de overwaardetafel te staan, van ontwerper Eduard Stegeman. De overwaardetafel wordt gemaakt van hout dat over is en dat mensen uit Eindhoven en omgeving willen afstaan om iets nieuws van te maken. Het woord overwaarde heeft betrekking op de sociale meerwaarde: je koopt niets nieuws, maar gebruikt wat er al is. Door het leggen van verbindingen wordt overvloed waardevol. Eduard: “Ik ga bij inwoners van Eindhoven langs en vraag of ze nog ergens een stuk of stukje oud hout hebben liggen om te doneren. Van al die stukjes maak ik een tafel. Hoe de tafel er precies uit komt te zien wordt bepaald door het hout dat ik vind, de vorm ontstaat vanuit de functie als dialoogtafel waar iedereen met iedereen contact moet hebben.” Op 4 november vindt aan deze bijzondere tafel een dialoog plaats.

Kijk voor meer informatie op eindhovenindialoog.nl en ovaa-eindhoven.nl  

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: