Poster Eindhoven op de kaart. Ontwerp Sanne Harteman, Sint Lucas
Poster Eindhoven op de kaart. Ontwerp Sanne Harteman, Sint Lucas
Eindhoven op de kaart. Eline Hesse, Eindhoven als Hebroven, 2012
Eindhoven op de kaart. Eline Hesse, Eindhoven als Hebroven, 2012
Eindhoven op de kaart. Eline Hesse, Eindhoven als Hebroven, 2012
Eindhoven op de kaart. Eline Hesse, Eindhoven als Hebroven, 2012

tentoonstelling

Eindhoven op de kaart

Stel, Eindhoven lag op een andere plek in de wereld; hoe zou de stad er dan uit zien? Een andere historie, een ander klimaat, een andere geografie, andere bewoners of een andere cultuur. Van 4 tot en met 23 september is in de Studio van het Van Abbemuseum de tentoonstelling 'Eindhoven op de kaart' te zien met de resultaten van een ontwerpwedstrijd voor een ander Eindhoven, geinitieerd door het Eindhovens Dagblad. De gefingeerde plattegronden op A0 formaat, ontworpen door een breed publiek, geven u een heel ander beeld van Eindhoven en haar omgeving.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Lees ook meer op de website van het ED.

Eindhoven aan de Noordzee of de Middellandse Zee? Als een dorp, een stad of een wereldstad, of misschien als hoofdstad van Nederland of Europa? Met grachten en kanalen, of een berg? Of als een stad van krimp, waar wijken en straten zijn verdwenen? Loopt Broadway door Eindhoven, ligt er een Las Vegas in Zuidoost-Brabant of wordt hier een Dubai gebouwd omringd door woestijn? Of is Eindhoven uitgegroeid tot een wereldstad, als Londen en Parijs? Of ziet iemand liever een stad vol groen of wolkenkrabbers?

Op de kaarten kunnen bekende Eindhovense straten en gebouwen terugkomen en dat geldt ook voor bekende straten in randgemeenten. De huidige vorm van de stad mag terugkomen, maar dat hoeft niet. Wie wil, mag de stad naar believen aanpassen, herinrichten, er het zijne aan toevoegen en weglaten.

De wedstrijd

In de periode voor de tentoonstelling,  in het voorjaar van 2012, werd een breed publiek uitgenodigd een eigen plattegrond te ontwerpen van Eindhoven of een stedelijke omgeving in Zuidoost-Brabant. De inzendingen konden tot 1 juni 2012 worden ingeleverd bij het Eindhovens Dagblad.

Organisatie

Deze wedstrijd is georganiseerd door het Eindhovens Dagblad in samenwerking met de Gemeente Eindhoven, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen, Sint Lucas en het Van Abbemuseum.

video

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: