Glow 2012, Foto: Bram Saeys
Glow 2012, Foto: Bram Saeys

evenement

Glow 2012

Façades & Faces: gezichten van de stad

Onder de titel 'Façades & Faces: gezichten van de stad' deelt ook dit jaar weer een groot aantal lichtkunstenaars hun visie op het thema met de stad Eindhoven.

Het Van Abbemuseum presenteert een werk van Young-Hae Chang Heavy Industries (YHCHI) een uit Seoul afkomstige groep webkunstenaars die bestaat uit Young-Hae Chang en Marc Voge, pgericht in 1999. Zij tonen het werk Dakota (2002), gebaseerd op het werk The Cantos (1934) van de Amerikaanse dichter Ezra Pound.

YCHI staat bekend om hun innovatieve videowerken die zich bewegen op het snijvlak van de beeldende kunst en digitale literatuur. De groep heeft internationale erkenning gekregen voor hun "net-art"-producties die meestal bestaan uit zwart-wit video's van snel knipperende geactiveerde tekst in een generieke lettertype, waar gesynchroniseerde en opzwepende muziek onder is gezet. Hun werk wordt gekarakteriseerd door snelheid, verwijzingen naar film en concrete poëzie.

Diana Franssen, curator van het Van Abbemuseum, vormt samen met Har Holland en Angelique Spaninks het curatorentean van GLOW.

Lees meer over het lichtkunstfestival op de officiële website van GLOW

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: