Een van de zalen die tijdens de middag bezocht wordt. Foto: Bram Saeys
Een van de zalen die tijdens de middag bezocht wordt. Foto: Bram Saeys

evenement

14:30 - 17:30

Inspiratiemiddag - Filosoferen over kunst

Ontdek hoe filosofische gespreksvoering de kunstbeleving kan versterken.


Kunstbalie organiseert, in samenwerking met Stichting Leren Filosoferen, een inspiratiemiddag Filosoferen over kunst, in het Van Abbemuseum. Wij nodigen je van harte uit om te ervaren hoe leuk, spannend en effectief het is om jouw en andermans kunstbeleving te onderzoeken.

‘Filosoferen over kunst brengt het beschouwende terug in de kunstvaklessen. De stap die je moet zetten is het maken van de verbinding met jezelf en de wereld om je heen’, aldus Peter van Heusden, cultuurcoördinator van het Cobbenhagenlyceum in Tilburg.

Filosoferen over kunst is een leermethode waarin leerlingen hun kunstbeleving gezamenlijk onderzoeken. Ze leren kunstwerken, kunstenaars, elkaar en zichzelf beter te begrijpen. Het onder woorden brengen van de uiterst persoonlijke kunstervaring vergt behalve inspanning vaak ook moed, zeker in lessituaties. De training Filosoferen over kunst wordt op aanvraag op locatie georganiseerd voor docenten (CKV, KCV, tekenen, drama, muziek, Nederlands, etc.) en medewerkers van culturele organisaties, waarin zij zelfstandig met tieners leren filosoferen over kunst.

Tijdens de inspiratiemiddag krijg je de kans de methode Filosoferen over Kunst  te leren kennen en  breng je ook een inspirerend bezoek aan de tentoonstellingen in het Van Abbemuseum.

Neem voor meer informatie contact op met Lisanne Eblé (lisanne.eble@kunstbalie.nl of 013-4648288).

Ga naar de website van de Kunstbalie voor meer informatie en inschrijvingen.

 

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: