evenement

4th of July

Amerikaans Debat

Ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen verlegt het Van Abbemuseum in samenwerking met Muziekcentrum Frits Philips de aandacht in het interdisciplinaire project Heartland dat opent op 4 oktober en duurt tot en met 25 januari 2008. 

Vrijdag 4 juli 

Heartland - Amerikaans Debat
In de aanloop naar de opening van Heartland organiseert het Van Abbemuseum op 4 juli -the fourth of July - een avond met Amerikaans debat. USA-experts Maarten van Rossem en Willem Post gaan onder leiding van een betrokken moderator debatteren over de relatie tussen Amerika en Nederland op het gebied van cultuur, economie en politiek, nu en in de toekomst. Ook het publiek heeft een actieve rol deze avond, en mag en kan meedebatteren met deze experts. De voertaal van de avond is Nederlands, waarbij Engelstalige inbreng natuurlijk welkom is.

Naast het diepgaande debat wordt u ook uitgenodigd om te genieten van Amerikaans ‘finger food’ en muziek van de Blue Grass Boogiemen “High energy bluegrass at it’s finest.”

Programma
19:00 Ontvangst in Museumcafé
via het roze bruggetje ‘Echt iets voor u’
19:30 Inleiding door Charles Esche, directeur, en Kerstin Niemann, Research conservator
Voorstellen van de sprekers en moderator
20:00 Start debat
21:30 Eindconclusies
Muziek en ‘socializen’

Kosten
De toegang voor deze avond bedraagt € 18,50 (studenten en CJP-houders € 15), dit is inclusief twee drankjes en Amerikaans fingerfood gedurende de avond.

Inschrijven
U kunt kaarten bestellen voor deze avond via dit formulier. Na uw bestelling ontvangt u van ons een mail met de gegevens voor betaling, waarbij u wordt verzocht het totale bedrag binnen 4 werkdagen naar ons over te maken. Dit kan uiterlijk t/m 27 juni 2008. U moet per persoon reserveren.

Kaarten retourneren is 10 werkdagen voor 4 juli niet meer mogelijk. Voor deze tijd wordt een administratietoeslag van € 5 euro per bestelling in rekening gebracht. Indien er kaarten beschikbaar zijn worden er op avond zelf kaarten verkocht.

Mede mogelijk gemaakt door

SNS REAAL Fonds American Embassy The Hague

American Embassy The Hague

4th of July - Amerikaans Debat is onderdeel van: Heartland

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: