Poster Spreekselreeksen 4
Poster Spreekselreeksen 4
spreekselreeks logo
spreekselreeks logo

evenement

19:00 - 21:00
Locatie: Van Abbemuseum: Bibliotheek
Opening: Thursday, 15 April 2010 19:00

De Spreekselreeksen 6

Erik Hagoort en Nico Dockx

De Spreekselreeksen is een serie multimedia lezingen in de vorm van een performance. Een spreker –kunstenaar, filosoof, muzikant, filmmaker, journalist- wordt gevraagd een uiteenzetting te doen voor het publiek over een volstrekt eigen wetenschappelijk/ historisch/ cultureel onderzoek en thema.

15 april 2010, 19:00
Erik Hagoort en Nico Dockx

Erik Hagoort werkt met zijn promotie-onderzoek aan een dialoog tussen filosofische ethiek en theorievorming over ontmoetingen in de kunst. Over zijn eerste bevindingen schreef hij het essay ‘Goede bedoelingen. Over het beoordelen van ontmoetingskunst’, dat in 2005 bij Fonds BKVB verscheen.

Nico Dockx werkt samen, met andere kunstenaars, met critici, met vrienden, met kennissen, met voorbijgangers. Deelname staat centraal. Van elk project is hij van meet af aan zelf een deelnemer. Hij nodigt anderen uit om net zo betrokken te zijn als hij. Sommige deelnemers springen in, andere kunnen er toevallig in verzeild raken. Wat die deelname inhoudt, ligt niet vast. Dockx kan die niet voor de ander invullen. Deelname wordt een kwestie van inschatten.

In deze aflevering van de Spreekselreeks gaat Erik Hagoort een gesprek aan met de kunstenaars, en zij met hem. Je bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Op www.spreekselreeksen.blogspot.com zijn de gesprekken al begonnen.

Elke Spreekselreeks is een samenwerkingsverband van Your-space, Extrapool, en De Player.

Mede mogelijk gemaakt door

Mondriaan Stichting Prins Bernard Cultuurfonds

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: