portret frank de munnik
portret frank de munnik

evenement

19:00 - 20:30

Bad Taste & Goede Smaak

Luisteravond Frank de Munnik

Vivaldi was ooit een onbeduidende voetnoot bij het oeuvre van Bach. The Beatles? Kan niet wat worden, ‘gitaarbandjes zijn uit’. Nu wordt er geheel anders over gedacht en toch hadden de mensen toen ook gelijk. En zo verandert er veel in de beleving en smaak van muziek.

Kon je honderd jaar geleden hooguit een keer per seizoen Beethoven’s Vioolconcert horen. Live en voor velen trouwens onbetaalbaar. Tegenwoordig is het een aantal drukken op de knop en je hebt het concert 24 uur per dag beschikbaar. En waarom is de muziekgeschiedenis geschreven door mannen die vooral in een stoel zitten te luisteren? Over dit en nog veel meer gaat deze luisterlezing. Veel verrassende muziekvoorbeelden, anekdotes en verhalen nemen u mee naar uw eigen muziekbeleving en het ontstaan van smaak.

Thematisch sluit het aan bij de tentoonstelling; De principes van het verzamelen – Het verzamelen van principes.

Muziekkennis niet vereist, wel twee enthousiaste oren.

Per bijeenkomst betaalt u € 10. Deze kosten zijn na inschrijving te voldoen aan de  kassa van de Museumshop op de dag zelf.

Klik hier voor het reserveringsformulier voor de bijeenkomst

Om 18:00 uur kunt u in het Museumcafé genieten van een heerlijke (vegetarische) maaltijdsoep met brood voor €8,50 (incl. een consumptie). Ook hiervoor dient u te reserveren.

Klik hier voor het reserveringsformulier voor de maaltijd

Frank de Munnik is redacteur bij Muziekcentrum Frits Philips. Daarnaast is hij freelance medewerker VPRO Radio en Gids, en gastdocent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij verzorgde eerder lezingen in het Van Abbemuseum, Centraal Museum Utrecht en The Getty Museum Los Angeles.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: