Panamarenko prova car
Panamarenko prova car

evenement

19:00 - 21:00

Lezing over Panamarenko

Door Annebel Kuperus

In de tentoonstelling Spirits of Internationalism (21 januari-29 april) is werk te zien van de Belgische kunstenaar Panamarenko. Zijn faam dankt hij aan zijn 'vliegmobielen' en utopische machines.

De wens om te vliegen, zal voor veel mensen herkenbaar zijn. Maar ook de machines die Panamarenko daarvoor ontwerpt, zijn begrijpelijk, inzichtelijk, vaak letterlijk doorzichtig. Hij heeft zich uitgebreid verdiept in techniek, maar wil deze in zijn werk zo dicht mogelijk naar mens, dier en natuur terug brengen. Zo ontstaan wonderlijke combinaties van poëzie en techniek.

Ook in zijn vroege werk, midden jaren zestig, probeert hij ervaringen uit het leven van alledag te intensiveren. Dat kwam tot uiting in zijn 'happenings' en ‘poëtische objecten’. Deze lezing gaat over het veelzijdige oeuvre van Panamarenko, die zich geen kunstenaar wil noemen. Vanaf het begin van zijn carrière tot voorbij het moment dat hij op 65-jarige leeftijd gewoon met pensioen ging.

Reserveer

De kosten bedragen €15 per persoon, inclusief voucher om na de lezing het museum nog eens (gratis) te bezoeken en koffie/thee. U betaalt op de dag van de lezing bij de kassa van de Museumshop, waar u een hand-out ontvangt en de voucher.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden:
di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur, donderdag: 11:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag van 15:00 - 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: