evenement

10:00 - 13:00

Architectuurwandeling

Orkest Zuid

Wat doet muziek met een gebouw, en wat doet de architectuur met de muziek? Orkest Zuid en dr. Jacob Voorthuis van de Technische Universiteit Eindhoven nemen u mee op onderzoek in de binnenstad van Eindhoven. Met de composities On the Nature of Things van Henry Brant en Canzone voor twee koren koperblazers van Giovanni Gabrieli nemen wij u in een architectuurwandeling mee langs uitgesproken architectonische ruimtes in Eindhoven.

De wandeling start bij en in de faculteit Bouwkunde op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Naast het muzikale onderzoek zullen studenten Bouwkunde hun master-project 'Music & Architecture' tentoonstellen. De wandeling voert vervolgens via de stationshal, het Vermeeren plantsoen en het Designhuis naar het Van Abbemuseum.

De wandeling start om 10:30u en zal rond 13:00u bij het Van Abbe museum eindigen. U bent vanaf 10:00u welkom om het master-project van de studenten Bouwkunde te bekijken. Een routebeschrijving naar de faculteit Bouwkunde vindt u op de website van de universiteit (www.tue.nl).

Meer info

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: