HC12 INSTELLINGEN A5
HC12 INSTELLINGEN A5
HClogodatum
HClogodatum

evenement

11:00 - 17:00

Hallo Cultuur!

Ontdek & beleef cultuur in Eindhoven

Wil je weten wat Eindhoven te bieden heeft op cultureel gebied, ben je op zoek naar een leuk dagje uit of wil je eens wat anders proberen? Kom op zondag 2 september naar Hallo Cultuur! Het Van Abbemuseum zet samen met 21 andere culturele instellingen in Eindhoven, GRATIS zijn deuren open. Grijp je kans om cultureel Eindhoven te ontdekken en te beleven.

Programma Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum kun je op 2 september de hele dag genieten van de tentoonstellingen René Daniëls: Een tentoonstelling is altijd een deel van een groter geheel, Deze sokken niet wit (De jaren twintig - de collectie in context), Het Onschuldige Oog van Roland Schimmel en John Baldessari - Videowerken 1970-1977. Bovendien kun je op deze dag alvast een preview zien van de tentoonstelling samen werken van Piero Gilardi, die op zaterdag 8 september opent. Daarnaast kun je deelnemen aan de volgende activiteiten:

Gratis rondleidingen
om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur
Een enthousiaste rondleider vertelt je meer over de tentoonstellingen die op dit moment te zien zijn in het museum. Start bij de infobalie in de entreehal.


Gratis KinderKunstClub
14.00 - 16.00 uur, in de leszaal
Samen met andere kinderen ga je in het grote museum naar kunstwerken kijken. Als je bent uitgekeken ga je lekker zelf aan de slag met je eigen kunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop en je zult ontdekken dat er ook in jou een echte kunstenaar schuilt! Voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud.'
Schrijf je in


Optreden van de Dan Senn's International Space Band

tussen 11.30 - 14.00 uur
De band maakt een wandeling door het museum; musici op verschillende plekken, die langzaam naar elkaar toelopen vanuit verschillende hoeken van het gebouw, en dan weer in één bepaalde zaal; elk zo'n 15 minuten, en in totaal 4 keer.

 

Workshop Dan Senn's International Space Band
14.30 uur
Een muziekworkshop in de Studio (kelder nieuwbouw) met maximaal 10 mensen, met daaraan gekoppeld een kort optreden. Belangstellenden voor de workshop kunnen zich aanmelden via de infobalie. Als er veel aanmeldingen zijn komt er wellicht nog een tweede workshop. 

 

Voor iedereen en hartstikke gratis!
De 22 deelnemende instellingen hebben een gevarieerd programma samengesteld. Iedereen kan op deze dag kennismaken met verschillende vormen van cultuur. De openingstijden liggen tussen 12.00 en 17.30 uur. De culturele instellingen hebben hun krachten gebundeld, om juist in deze tijd het ruime, rijke culturele aanbod in Eindhoven onder de aandacht te brengen.

De deelnemende instellingen zijn
Afslag Eindhoven, axesjazzpower, Bibliotheek Eindhoven, CBKV de Krabbedans, CKE, Effenaar, EHV365, Het Brabants Orkest, Hetpaarddatvliegt, Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven, Inkijkmuseum, MU, Muziek in de Cathrien, Muziekgebouw Frits Philips, Onomatopee, Ontdekfabriek, Parktheater Eindhoven, Plaza Futura, Popei, Temporary Art Centre, Yksi Expo, Van Abbemuseum

Meer informatie
In het septembernummer van de Uit in Eindhoven.nl krant staat het volledige programma en meer informatie over alle culturele instellingen. Verdere informatie vind je op www.hallocultuur.nl. Volg Hallo Cultuur! ook op Twitter via @hallocultuur12 en like op facebook via www.facebook.com/hallocultuur.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Eindhoven365 en Uit in Eindhoven.nl.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: