Thomas Hirschhorn Outgrowth 2005
Thomas Hirschhorn Outgrowth 2005

cursus

Art Update

Cursus door Ko van Dun

Ook het volgende seizoen weer geeft Ko van Dun vier lezingen naar aanleiding van actuele tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Afgelopen seizoen ging het onder andere over Studio Job in het Groninger Museum, Bram Hermens in het Van Abbe, Ai Weiwei in De Pont, Gerhard Richter in Berlijn en natuurlijk de Documenta in Kassel.

Voor het komende seizoen kunnen alvast de heropening van het Stedelijk en de Biënnale in Venetië genoemd worden. De hedendaagse kunst is op alle fronten volop in beweging. Maar wat zijn de grote lijnen en waar liggen de verbanden? Wie zijn de kunstenaars die onze tijd werkelijk in nieuwe beelden weten te vangen? En, ook niet onbelangrijk, welke van de ontelbare tentoonstellingen en evenementen zijn werkelijk de moeite van het bezoeken waard?

Art Update houdt de vinger aan de pols van de tijd. In vier lezingen per jaar wordt de kunst van nu in heel haar verscheidenheid in beeld gebracht. Art Update is er ook als kunstblog: www.artupdate.nl. Dit is inmiddels met zo’n zeshonderd bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Zo’n twee keer per week verschijnen hier korte beschouwingen en berichten, veelal over onderwerpen die in de lezingen terugkeren.

In het Van Abbemuseum wordt Art Update zowel op zaterdag als op zondag aangeboden. De eerste bijeenkomsten zijn respectievelijk op zaterdag 3 en zondag 25 november.

Data:
zaterdag: 03 nov, 26 jan, 23 mrt, 22 juni
zondag: 25 nov, 27 jan, 24 mrt, 23 juni

Tijdstip:
zaterdag: 14.30 - 16.30 uur
zondag: 11.15 - 13.15 uur

Docent Ko van Dun

Prijs 4 bijeenkomsten: € 72,-

Kijk op http://www.artupdate.nl of op http://www.kovandun.nl voor meer informatie en/of inschrijving.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl


Disclaimer & Colofon

Openingstijden: di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
Iedere eerste donderdagavond van de maand tot 21:00 uur geopend.
Vanaf 17:00 uur is het museum dan gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: