kunstbeschouwing
kunstbeschouwing

cursus

Zomercursus

Neem een frisse duik in de collectie!

Kom 3 dagen op vakantie in het Van Abbemuseum, dan ontdekken we samen de kunstcollectie en de grote diversiteit aan tentoonstellingen. Gekoppeld aan ontwikkelingen op het gebied van moderne en hedendaagse kunst buiten het Van Abbemuseum. Er is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de pauzes, die bij lekker weer buiten plaats vinden, in de zon langs de Dommel.

Aanmelden vóór 1 augustus. Vroege vogel korting: boekingen voor 10 juli, 10% korting ( €135,- i.p.v. €150,-)

Reserveringsformulier

In een korte tijd weer helemaal op de hoogte zijn van de kunstgeschiedenis vanaf de 20e eeuw?  En een intensieve kennismaking met onze collectie en tentoonstellingen? Dat kan tijdens onze 3-daagse zomercursus. Samen met een klein gezelschap krijgt u dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur een afwisselend programma aangeboden, met bezoeken van de tentoonstellingen, presentaties en korte opdrachten. Er is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. In overleg met de cursisten wordt er, naast de kortere thee- of koffiepauzes een lunch georganiseerd (bij goed weer buiten). Drankjes zijn bij de cursus prijs inbegrepen, de lunch wordt in overleg met de cursisten verzorgd (voor een kleine bijdrage)).

Docenten: Marjon de Groot en Jenneke Lambert

Deelnemers: maximaal 16 personen (aanmelden vòòr 1 augustus)

 

Dinsdag 7 augustus: Modernisme

Op deze dag staan de werken binnen de tentoonstelling Deze sokken niet wit centraal en komen onder andere Picasso, Braque, Léger, Chagall, Beckmann aan bod. Verder wordt er ingegaan op expressionisme, kubisme, constructivisme, De Stijl, maar ook film en fotografie in de jaren ’20 komt aan bod. De dag wordt afgesloten met opdrachten op zaal.

Woensdag 8 augustus: Conceptuele kunst en postmodernisme

Nieuwe kunstvormen zoals body art en land art komen aan bod. Op het programma staan kunstvormen waarin taal en tijd, lichaam en aarde het medium zijn, dit wordt verbonden aan een wandeling rondom het museum. De werken van René Daniëls, Marlene Dumas, Kiefer en Immendorff staan centraal bij het bespreken van het de nieuwe figuratieve kunst. De dag wordt afgesloten met opdrachten op zaal.

Donderdag 9 augustus: Kunst Wereldwijd

Welk effect heeft de globalisering op de wereld, kunst en kunstwereld? Welke positie neemt het van Abbemuseum hierin? Een aantal werken in het Van Abbemuseum, waaronder Yael Bartana’s filmtrilogie ...and Europe will be stunned... geeft genoeg stof voor een gesprek.  

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden:
di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur, donderdag: 11:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag van 15:00 - 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: