Living Archive: Stars and Stripes Forever, Van Abbemuseum, 2008-2009. Foto Peter Cox
Living Archive: Stars and Stripes Forever, Van Abbemuseum, 2008-2009. Foto Peter Cox

tentoonstelling

Living Archive

Niet het verleden maar de toekomst vormt het referentiekader voor het Living Archive. De archieven van het museum worden namelijk ingezet als schatkamer voor ideeën over de toekomst. De relatief statische archieven laten zich verbinden met een dynamische en actuele externe wereld door ze te gebruiken als een actief werkgeheugen.

[Click here for English...]

Tegen deze achtergrond wordt met Living Archive stelling genomen voor of tegen een tentoonstelling in het museum, wordt de context van een expositie of aanwinst toegelicht of commentaar gegeven op het museumbeleid. Cultuurhistorische contexten worden heroverwogen, de onzichtbaar gebleven geschiedenis van een kunstwerk toegelicht en de overwegingen van een kunstenaar onderzocht. Ook veranderingen in de opvattingen over het museumbeleid worden daarbij uitgelicht.

Living Archive put niet alleen uit het museumarchief maar ook archieven van derden worden betrokken. Als essentieel kennisdepot vormen de archieven zo een fundament onder de nieuwe tentoonstellingen en andere museumactiviteiten. Living Archive maakt gedocumenteerde bronnen op een minder gebruikelijke wijze toegankelijk.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden:
di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur, donderdag: 11:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag van 15:00 - 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: