Special Guests - Onbeperkt Van Abbe

Special Guests: hét programma waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is, of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je niet in staat bent om zelf naar het museum te komen, komt het museum naar jou toe. Onbeperkt Van Abbe.

Het ervaren van het museum en de kunstwerken met alle zintuigen is niet alleen een meerwaarde voor deze doelgroepen met speciale behoeften, maar levert ook een bijzondere bijdrage aan de museumbeleving van iedere bezoeker.

Sinds de lancering in oktober 2014 zijn er iedere maand terugkerende activiteiten en zijn er verschillende aanpassingen gedaan om de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Het Special Guests programma blijft zich daarnaast verder doorontwikkelen en verbeteren, altijd in nauwe samenwerking met de doelgroepen en belangenorganisaties.  

Ervaringen met Special Guests - ingezonden brief

"Ik voel een sterke affiniteit met dit schilderij. Het raakt me, omdat ik mij zelf er in herken." George Kabel is kunstenaar en filosoof en zelf op latere leeftijd blind geworden. Hij neemt regelmatig deel aan onze Special Guests rondleidingen. Na afloop van de rondleiding waarbij het schilderij Untitled (Wroblewski) (2005) van Wilhelm Sasnal werd besproken, schreef hij deze brief.

Stage

Vacature: Stagiar(e) Special Guests
De afdeling Marketing, Bemiddeling en Fondsenwerving is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die helpt het museum nog toegankelijker te maken, en onze kennis over inclusiviteit te delen met andere musea in Nederland. Wil jij graag bijdragen aan een inclusief museum? Reageer dan voor 13 juni op onze vacature

Sponsors

Het Special Guests programma wordt mogelijk gemaakt door deelnemers van de BankGiro Loterij.  Met deze bijdrage is de programmacoördinator Marleen Hartjes vanaf april 2014 begonnen met de voorbereidingen voor het Special Guests programma dat in oktober 2014 werd gelanceerd voor het publiek. 

Vragen

Neem contact op met Marleen Hartjes, coördinator Special Guests programma.
m.hartjes@vanabbemuseum.nl / +31(0)6 28793077

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Nederland
T: +31 40 238 1000
info@vanabbemuseum.nl

Openingstijden:
di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur, donderdag: 11:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag van 15:00 - 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken.

 

 

Het Van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door: