rondleidingen

LAAT JE RONDLEIDEN

Leer het Van Abbemuseum beter kennen met de verschillende rondleidingen. Ze nemen je mee langs de kunstwerken die in het museum te zien zijn of tonen je de bijzondere architectuur van het gebouw. Het Van Abbemuseum biedt drie soorten rondleidingen aan: de dagelijkse gratis instaprondleidingen, de uitgebreide groepsrondleidingen en de Onbeperkt Van Abbe-rondleidingen die het museum voor iedereen toegankelijk maken.

GRATIS INSTAPRONLDEIDINGEN

Mini-rondleidingen
Van dinsdag tot en met zaterdag kun je dagelijks aansluiten bij de gratis minirondleidingen om 12.30 en 14.30 uur en op zondag om 14.30 uur. Aanmelden kan ter plekke bij de informatiebalie, reserveren niet mogelijk. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. In overleg met de museumgids wordt het onderwerp bepaald.

Rondleiding op zondag

Elke zondag is er om 12.00 uur een uitgebreidere gratis rondleiding van een uur. Op de eerste zondag van de maand staat deze in het teken van de architectuur van het gebouw. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. In overleg met de museumgids wordt het onderwerp bepaald.

Special Guests rondleiding voor doven en slechthorenden

ONBEPERKT VAN ABBE RONDLEIDINGEN

Onder de noemer Onbeperkt Van Abbe organiseert het museum verschillende rondleidingen die het museum toegankelijker maken voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend of te maken hebt met afasie of Alzheimer. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Er is een beperkt aantal plekken, reserveren kan op de pagina van de betreffende rondleiding.

GROEPSRONDLEIDINGEN

Zoek je meer verdieping of een uitje met familie of collega's? Boek dan een van onderstaande één uur durende groepsrondleidingen . De kosten zijn € 70,- per groep op dinsdag t/m vrijdag en € 80,- per groep op zaterdag en zondag. Maximale groepsgrootte is 15 personen, prijs is exclusief museumentree. Reserveer je rondleiding minimaal twee weken van tevoren telefonisch via (0)40 238 10 42 of via dit formulier.

Groepsrondleiding door de collectie
Het Van Abbemuseum is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa en heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken. Deze groepsrondleiding neemt je mee naar de topstukken uit deze bijzondere collectie.

Groepsrondleiding door de wisseltentoonstelling
De oudbouw van het Van Abbemuseum presenteert elk jaar verschillende wisseltentoonstellingen. Deze rondleiding geeft je inzicht in de achtergronden, impact en onderlinge verbanden van de hier gepresenteerde kunstwerken.

Groepsrondleiding architectuur
Tijdens de architectuurrondleiding krijg je een gedetailleerd beeld van het gebouw van het Van Abbemuseum en de mogelijkheden die de bouwstijl biedt voor de vernieuwende museale presentatievormen.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage