toegankelijkheid

Parkeren minder validen

Er bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen naast de hoofdingang aan de Stratumsedijk 2. Bel voor assistentie 040 238 10 20. 

Rolstoelen en rollators

Het Van Abbemuseum is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators, en scootmobielen. Er zijn twee rolstoelen in het museum aanwezig die geleend kunnen worden. Reserveren kan via kassabalie[@]vanabbemuseum.nl.

Gratis entree voor begeleider

Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum. Zij kunnen online een ticket te bestellen. Kies daarbij voor "Begeleider van bezoeker met beperking".

Hulphonden

Het museum is toegankelijk met een hulphond, mits deze aangelijnd is.

Klapstoeltjes

Het museum heeft klapstoeltjes te leen. Deze zijn te vinden in de hal van de hoofdentree.

Ringleiding

Er is ringleiding aanwezig in het auditorium van het museum.

Rondleidingen en museumgidsen

Voor bezoekers die in gesprek willen over de tentoonstelling is er tussen 12 en 16 uur een museumgids aanwezig, herkenbaar aan de rode button met vraagteken. Zij geven ook dagelijks gratis mini-rondleidingen van een half uur: op dinsdag t/m zaterdag om 12.30 en 14.30 uur en op zondag om 14.30. Op zondagen is er om 12 uur een rondleiding van een uur die op de eerste zondag van de maand in het teken staat van de architectuur van het museum. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Aanmelden kan ter plekke bij de informatiebalie, reserveren is niet mogelijk. Lees meer over rondleidingen.

Onbeperkt Van Abbe rondleidingen

Het Onbeperkt Van Abbe-aanbod bestaat uit rondleidingen voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend, of te maken hebt met afasie of Alzheimer. Bekijk de agenda voor het aanbod.

Museumrobot

Wanneer je geen mogelijkheden hebt om het Van Abbemuseum fysiek te bezoeken, kun je de collectiepresentatie bekijken met behulp van de museumrobot. Voor meer informatie over de museumrobot, klik hier.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage