tentoonstellingen

GHB

  • Groothertogdom Brabant
  • Van: 13-01-07 tot: 25-01-07

Met documentatie - Groepstentoonstelling - Opmerkingen: Locatie: OB. - Curator: Phillip Van den Bossche (conservator tentoonstellingen)

GHB is geen tentoonstelling. GHB is een gecodeerde naam voor een project dat bestaat uit presentaties en performances, ideeën en voorstellen, een werkplaats voor het tijdelijk formuleren van ideeën. Sommige tentoonstellingszalen worden niet geprogrammeerd en blijven leeg. De Oudbouw van het Van Abbemuseum wordt tussen 13 en 25 januari 2007 het territorium van uiteenlopende kunstenaarsinitiatieven en kunstinstellingen uit Brussel, Vlaanderen, Noord-Brabant en Limburg. Ze bevinden zich allemaal in het historisch grondgebied van het Groothertogdom Brabant dat negenhonderdéén jaar geleden is ontstaan. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw organiseerde het Van Abbemuseum samen met steeds wisselende kunstinstellingen in Noord-Brabant en Vlaanderen de Triënnale der Zuidelijke Nederlanden. In 1966, 1969 en 1972 werden drie rondreizende tentoonstellingen georganiseerd met jong talent uit Zuid-Nederland en Vlaanderen. GHB is een hedendaagse vertaling en voorzetting van deze traditie. De uitgenodigde instellingen zijn: Etablissement d'en Face [Brussel] & Artis ['s-Hertogenbosch], bkSM [Strombeek en Mechelen], MuHKA_media [Antwerpen], Stichting Kop [Breda], Het Apollohuis [Eindhoven], De Nederlandsche Cacaofabriek [Helmond] en Hedah [Maastricht]

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage