tentoonstellingen

Plug In #09

  • Ian Hamilton Finlay
  • Van: 26-08-06 tot: 17-06-07

Met documentatie. - Lijst tentoongestelde werken ontbreekt in dossier - Collectiepresentatie - Opmerkingen: Locatie: NB. - Curator: Christiane Berndes (conservator collectie) en Diana Franssen (conservator en hoofd onderzoek)

Een nieuwe serie tentoonstellingen, presentaties en projecten rond de museumcollectie. Delen van de verzameling zijn te zien in steeds wisselende opstellingen. Conservatoren, gasten en kunstenaars tonen nieuwe aankopen in combinatie met de bestaande collectie en proberen nieuwe visies en presentatiewijzen uit. Plug In #09 toont een overzicht van prenten en boekwerken van Ian Hamilton Finlay (1925, 2000). In de tuin van het Stedelijk van Abbemuseum is, met steun van de Vrienden van het museum, de sculptuur De huidige orde is de wanorde van de toekomst opnieuw geplaatst. Finlays werk bestaat voor een groot deel uit 'woord-beelden' of 'gedicht-objecten'. Teksten kunnen poëtisch of informatief zijn, uit één of meer woorden of uit enkele zinnen bestaan. Woorden worden versterkt, afgezwakt of tegengesproken op de manier waarop ze zijn vormgegeven. Bij prenten en boekwerken bepalen typografische elementen hoe de tekst overkomt. Bij objecten zijn de materiaalkeuze en de plaatsing in de omgeving van belang. Alle foto's: Peter Cox

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage