tentoonstellingen

Plug In #10

  • Lily van der Stokker en gast: Andrea Zittel
  • Van: 02-09-06 tot: 20-05-07

Met documentatie. - Lijst tentoongestelde werken ontbreekt in dossier - Groepstentoonstelling - Opmerkingen: Locatie: NB. - Gastcurator: Lily van der Stokker, Andrea Zittel (beeldend kunstenaar)

Een nieuwe serie tentoonstellingen, presentaties en projecten rond de museumcollectie. Delen van de verzameling zijn te zien in steeds wisselende opstellingen. Conservatoren, gasten en kunstenaars tonen nieuwe aankopen in combinatie met de bestaande collectie en proberen nieuwe visies en presentatiewijzen uit. Plug In #10 toont de keuze van Lily van der Stokker: werk van Andrea Zittel. In een interview met de curator licht Van der Stokker haar keuze toe: "(...) Haar werk heb ik voor het eerst gezien in de vroege jaren negentig bij de Andrea Rosen Gallery in New York. Ze toonde daar kleding maar ook vloerbedekking. Er was een vloerkleed met rechthoekige vlakken erop dat gedeeltelijk over de wand, gedeeltelijk over de vloer liep, met vlakken die aangaven waar te liggen, en waar te zitten. Die vlakken hadden een duidelijke relatie met het lichaam dat zich beweegt in de ruimte. In 1994 heb ik haar ontmoet tijdens de inrichting van een groepstentoonstelling. Ze arriveerde met twee kleine zwarte koffertjes. Een voor de nacht en een voor de dag. Ze droeg zwarte kleding: een rok gevoerd met bont die ze ook als jas of als deken kon gebruiken. Een soort survival constructie. Dat vond ik heel fascinerend. Het behoeftige lichaam als vormbepalend element. Eigenlijk had ik nu een film willen laten zien over een drijvend eiland dat ze ontworpen heeft en waar ze ook een maand op heeft gewoond. Ook weer zo'n survival project. Maar ze gaf zelf de voorkeur aan de video's 'Sufficient Self', 2004 en 'Small Liberties', 2006 die gaan over haar projecten in Joshua Tree, in de woestijn van Californië, waar ze als pionier woont en werkt in een zelf ontworpen nederzetting." Alle foto's: Peter Cox

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage