tentoonstellingen

Bibliotheektentoonstellingen: Laurie Clark & Thomas A Clark : A Bright Glade

  • Van: 20-03-07 tot: 20-04-07

Groepstentoonstelling - Met documentatie - Opmerkingen: Locatie: Bibliotheek. - Curator: Diana Franssen (conservator en hoofd onderzoek)

De bibliotheek presenteert de verfijnde, poëtische uitgaven van de dichter Thomas A Clark en de kunstenares Laurie Clark. Wandelingen door de desolate landschappen van de Schotse Hooglanden en de Eilanden vormen de inspiratie voor het kunstenaarspaar. Sinds 1973 werken de dichter en de beeldende kunstenaar samen aan een hoogwaardig oeuvre dat bestaat uit intieme kunstenaarsboekjes, subtiel vormgegeven postkaarten en vouwkaartjes. Laurie Clark weet ons te boeien met uitermate gedetailleerde tekeningen van de werkelijkheid terwijl de gedichten van Thomas A Clark ons de ogen openen voor de kleine dingen om ons heen. In 1973 begonnen zij met de Moschatel Press. Aanvankelijk werden kleine boekjes en kaarten gepubliceerd van o.a. Ian Hamilton Finlay, Jonathan Williams en Cid Corman. Langzamerhand groeide de Moschatel Press voor Thomas A en Laurie Clark uit tot een middel om de eigen poëzie en tekenkunst te testen en te bestuderen. Tussen 1986-2002 runden beiden de Cairn Gallery in een dorpje in de Cotswolds. Het was een van de vroegste en meest invloedrijke kunstenaarsinitiatieven in Groot-Brittannië en was gespecialiseerd in Land Art, Minimal Art en een lyrische vorm van Conceptuele Kunst. In 2002 verhuisde het echtpaar terug naar het Schotse Fife, waar de Cairn Gallery werd heropend in 2004. Alle foto's: Peter Cox

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage