tentoonstellingen

Galerie Tante Netty

  • Kunstproject in Woensel West
  • Vanaf: 03-05-2011

Opmerkingen: Locatie: Edisonstraat 14 Eindhoven, Woensel West. - Coördinatie: W.J. Renders i.s.m. SKOR, Amsterdam, naar een initiatief van Dorien van den Hurk en Ties van der Werff - Extra Muros : Van Abbe buiten de muren - Opening:Mary Fliers (wethouder) en Thom Aussems (directeur van Stichting Trudo)

Tante Netty is een offline bloggalerie en culturele hang-out in een voormalig bordeel in de Eindhovense wijk Woensel West. In de huiskamer van Tante Netty krijgt het massale en anonieme internet een warm en persoonlijk karakter. Galerie Tante Netty is het eerste van een reeks kunstprojecten die de komende jaren in samenwerking met het Van Abbemuseum in Woensel West wordt ontwikkeld. Het museum wil in de toekomst als 'verspreid museum' functioneren: een museum dat zich niet beperkt tot zijn muren, maar ook daarbuiten in zowel lokale als internationale omgevingen vertegenwoordigd is. Met name in de directe omgeving van het museum, zoals in Woensel West, wil het museum vooral zijn banden met de stad en haar bewoners versterken. In nauwe samenwerking met kunstenaars worden projecten gerealiseerd die niet alleen goede kunstwerken voortbrengen, maar waarbij ook de participatie van de wijkbewoners noodzakelijk is. Enkele van deze projecten zijn nog in de voorbereidende fase, het eerste concrete resultaat is nu de opening van galerie Tante Netty in de Edisonstraat

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage