tentoonstellingen

Oog: Bram Hermens

  • Bactrius
  • Van: 18-07-11 tot: 25-03-12

Solotentoonstelling. - Opmerkingen: Locatie: Het Oog. - Curator: Charles Esche (directeur Stedelijk van Abbemuseum). - Finissage: 28-01-2012

In het kader van het tentoonstellingsprogramma VANUIT HIER / OUT OF HERE dat op 3 september opent, heeft het museum de in Eindhoven gevestigde kunstenaar Bram Hermens uitgenodigd om een groot, nieuw muurkunstwerk te ontwikkelen voor Het Oog. Sinds februari 2009 is Het Oog een plek in de 'openlucht' van het museum die kunstenaars ruimte biedt om gedurende zes maanden een werk uit te voeren. Bram Hermens heeft een lange traditie van werk in en rondom Eindhoven. Zijn vaak meer dan levensgrote figuren zijn te bezichtigen (geweest) bij verschillende culturele instellingen in Noord-Brabant. Zijn werk refereert niet alleen aan (kunst)historische beeldtaal, maar evenzeer aan hedendaagse politieke conflicten, zoals die bijvoorbeeld in beeld worden gebracht door de persfotografie. Op bescheiden schaal maakte hij bij cultureel centrum De Krabbedans Eindhoven in 2005 een begin. De moderne veldslag tussen de gewapende politiemacht te paard en anti-globalisten die zich daar aftekende, zou een jaar later uitlopen op een uitgebreide sierrand tegen de achterwand van het MU Art Center in Eindhoven. Later volgde onder meer werk bij Het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum en museum De Pont in Tilburg. Hermens probeert, zoals hij zelf zegt, "een werkelijkheid achter de realiteit zichtbaar te maken."

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage