tentoonstellingen

Doen : Materiaalprijs 2011

  • Van: 22-10-2011 Tot: 30-10-2011

Opmerkingen: Locatie: Studio. - Presentatie en uitreiking i.s.m. Stichting Doen, Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en de Dutch Design Week (DDW). - Coördinatie: W.J. Renders (Hoofd educatie en interpretatie) - Geen documentatie - Educatieve tentoonstelling

Presentatie van de genomineerden en de uitreiking van de Materiaalprijs, een stimuleringsprijs voor duurzaam en innovatief materiaalgebruik in kunst en vormgeving. De DOEN | Materiaalprijs stimuleert duurzaam en innovatief materiaalgebruik in kunst en vormgeving. Beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten worden uitgedaagd om nieuwe, duurzame materialen en innovatieve technieken in hun werk toe te passen. De prijsvraag is dit jaar voor de derde opeenvolgende keer georganiseerd en laat zien op welke wijze vernieuwing en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met esthetiek en functionaliteit. Uit de 70 inzendingen die dit jaar werden ontvangen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ontwerpen. De werken worden tijdens Dutch Design Week, van 22 tot en met 30 oktober, in het Van Abbemuseum in Eindhoven geëxposeerd. Op de openingsdag van Dutch Design Week maakt een vakkundige jury de twee prijswinnaars bekend.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage