tentoonstellingen

Oog: Sarah van Sonsbeeck

  • Politiek weerbericht = Informational Weather
  • Van: 13-10-12 tot: 31-03-13

Solotentoonstelling - Opmerkingen: Locatie: Oog. - Curator: Ulrike Erbsloeh (zakelijk directeur), Christiane Berndes (conservator collectie). - Opening: 13-10-2012. - Openingstoespraak: Christiane Berndes (conservator collectie)

Het zijn roerige tijden in politiek Nederland rondom de kabinetsformatie, de onderlinge verhoudingen tussen de partijen zijn nog niet geheel duidelijk. Vanaf zaterdag 13 oktober kunnen bezoekers iedere week het politieke weer bekijken in de ruimte van Het Oog in het Van Abbemuseum. De Nederlandse kunstenares Sarah van Sonsbeeck brengt hier voor haar project een provisorisch klimaatsysteem aan waarmee ze de Nederlandse politieke situatie vertaalt in weertypen. De zeven grootste politieke partijen krijgen een eigen weerselement binnen het systeem toegewezen en hoe groter de partij, hoe meer het element het klimaatsysteem mag beinvloeden. De actuele politieke weersituatie is wekelijks via een weerbericht te volgen, zowel in het museum als online. Sarah van Sonsbeeck over haar project: "Wat als de ingrediënten van de huidige politiek in Nederland vertaald zouden worden in weer? Het politieke klimaat van nu voelt voor mij als kunstenaar onberekenbaar. Het lijkt samen te vallen met het onbestemde weer van de afgelopen maanden. Het is zomer maar ook koud, er is zon, dan weer regen en zelfs hagel. Traditioneel kent de Nederlandse politiek een 'compromismodel' en daarmee zou je ook het Nederlandse weer kunnen omschrijven. Het werk Informational Weather in Het Oog van het Van Abbemuseum vertaalt wekelijks door middel van een provisorisch klimaatsysteem de veranderende politieke situatie in Nederland live in weertypen."

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage