tentoonstellingen

GLOW 2012 : Façades & Faces

  • Gezichten van de stad
  • Van: 10-11-12 tot: 17-11-12

Groepstentoonstelling - Extra Muros : Van Abbe buiten de muren - Locatie: Stedelijk Van Abbemuseum (gang) en stad Eindhoven. - Curator: Diana Franssen (conservator en hoofd onderzoek)

Onder de titel 'Façades & Faces: gezichten van de stad' zullen weer een groot aantal lichtkunstenaars hun visie op het thema delen met de stad Eindhoven. Het Van Abbemuseum presenteert een werk van Young-Hae Chang Heavy Industries (YHCHI): Dakota (2002), gebaseerd op Ezra Pound's The Cantos, (1934) Young-Hae Chang Heavy Industries is een uit Seoul afkomstige groep Web-kunstenaars die bestaat uit Young-Hae Chang en Marc Voge en werd opgericht in 1999. Ze staan bekend om hun innovatieve videowerken die zich bewegen op het snijvlak van de beeldende kunst en digitale literatuur. De groep heeft internationale erkenning gekregen voor hun "net-art"-producties die meestal bestaan uit zwart-wit video's van snel knipperende geactiveerde tekst in een generieke lettertype met gesynchroniseerde en opzwepende muziek. Hun werk wordt gekarakteriseerd door snelheid, verwijzingen naar film en concrete poëzie. Buiten het museum installaties van Egied Simons en Femke Schaap

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage