tentoonstellingen

Oog: Tijs Rooijakkers

  • Supertoll
  • Van: 01-07-13 tot: 05-01-14 verlengd: 19-01-14

Solotentoonstelling - Opmerkingen: Locatie: Oog. - Coordinatie: Inge Borsje. - Curator: Nick Aikens (conservator tentoonstellingen)

Vanaf begin juli heeft de in Eindhoven gevestigde kunstenaar Tijs Rooijakkers een half jaar de unieke ruimte van het Het Oog tot zijn beschikking. Hij verkent hier de grenzen van het locatiespecifieke aspect van zijn kunstpraktijk en heeft de Eindhovense rapper Fresku uitgenodigd om met hem samen te werken. De gebogen wand van Het Oog wordt bedekt met houten latten waarop Fresku poëzie en proza rond de thema's gedrevenheid en inspiratie schrijft. Deze houten latten worden vervolgens gestoomd en gebogen tot een ronddraaiende hangende sculptuur, waardoor de gedachten en teksten van Fresku fysiek worden getransformeerd. Bezoekers kunnen Rooijakkers en Fresku aan het werk zien in Het Oog. Het werk van Rooijakkers bestaat voornamelijk uit installaties en sculpturen. De kunst die hij maakt, is vaak een reactie op de fysieke locatie of context waarbinnen hij werkt. Rooijakkers is vooral geïnteresseerd in het proces dat de kunstenaar doormaakt, van gedachte naar eindresultaat. Na de presentatie in het Van Abbemuseum zal het project worden voortgezet in de Eindhovense wijk Woensel-West, waar Fresku is gevestigd, en worden scholen en het publiek ter plekke bij het project betrokken. Rooijakers en Fresku willen graag dat hun eigen werk als inspiratie of stimulans voor anderen kan dienen

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage