tentoonstellingen

Making Use

  • Dutch Art Institute at the Van Abbemuseum
  • Van 22-06-13 tot 11-08-13

Educatieve tentoonstelling - Locatie: NB. - Conservatoren : Nick Aikens (gastconservator), Steven ten Thije (onderzoeksconservator) en Annie Fletcher (conservator)

Al drie jaar treden medewerkers van het Van Abbemuseum op als docent aan het Dutch Art Institute (DAI) te Arnhem, een masteropleiding voor kunstenaars aan het ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Samen met de studenten verkent het museum relevante en actuele thema's als autonomie en de plek van kunst in de hedendaagse samenleving. Dit jaar eindigt het lestraject voor het eerst met een tentoonstelling in het museum. Het thema van dit jaar was 'het gebruik van kunst', waarbij de nadruk lag op de verschillende manieren waarop hedendaagse kunstenaars actief reageren op sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de presentatie hebben we de rollen omgedraaid en heeft het Van Abbemuseum de studenten gevraagd om het museum te 'gebruiken' en met een werk te reflecteren op de mogelijkheden van het museum vandaag de dag. De studenten hebben die uitdaging op heel verschillende en verrassende manieren opgepakt. Sommige reageren op het gebouw en de functie van het museum als verzamelend instituut. Andere studenten reageren direct op werken uit de collectie. Het resultaat is een spannende, uiteenlopende presentatie waarin thema's als geschiedenis, de spanning tussen publiek en privaat, het omgaan met trauma's, en de geboden en verboden van het museum op een experimentele manier worden verkend. De tentoonstelling bevat projecten binnen en buiten het museum, maar de kern bevindt zich op de eersteverdieping van de nieuwbouw. De tentoonstelling toont nieuwe projecten van Mercedes Azpilicueta en Ohad Ben Shimon, Anna Dasovic, Yoeri Guepin, Fotini Gouseti, Pendar Nabipour, Fraser Stewart, Susan van Hengstum, Katja van Driel, Eden Mitsenmacher en Rei Kakiuchi

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage