tentoonstellingen

Geconcentreerde tijd

  • Van: 01-07-13 tot: 13-10-13

Met documentatie - Collectiepresentatie - Opmerkingen: Locatie: NB-B3. - Curator: Diana Franssen (conservator en hoofd onderzoek)

'Kunst heeft tijd nodig, ook bij het maken: het kost tijd iets te maken dat elke typering mist en zo simpel is dat het geen bepaalde kenmerken of eigenschappen vertoont' J-M. Bustamante De hier samengebrachte foto's geven een schilderkunstige vorm aan voor iedereen herkenbare eigentijdse omstandigheden. Het zijn uitsneden uit de werkelijkheid die de uniciteit en algemeenheid van een locatie alsmede de visuele sporen van de samenleving en van de natuur tonen. Op het eerste gezicht lijken ze weinig bijzonder. Neutraal en objectief weergegeven beelden. Maar een volledige concentratie op het werk bewijst ons het tegendeel. De werken tonen hiermee een verwantschap met de werken uit de solopresentatie van Mark Lewis' (1958 Hamilton CND) elders in het museum (B2), waarin de anonimiteit van het 'uitzicht' wordt ingevuld door het 'inzicht' van degene die er naar kijkt

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage