tentoonstellingen

Self Unself

  • Design Academy Eindhoven in het Van Abbemuseum
  • Van: 19-10-2013 Tot: 17-11-2013

Opmerkingen: Locatie: OB. - Presentatie in het kader van de Dutch Design Week (DDW). - Opening: zaterdag 19 oktober 16.00 uur. - Welkomstwoord : Thomas Widdershoven (directeur Design Academy Eindhoven), Charles Esche (directeur Van Abbemuseum) ; Opening: Rob van Gijzel (burgemeester). - Samenstelling: Jan Koning i.s.m. Thomas Widdershoven - Groepstentoonstelling

Vanaf 19 oktober 2013, de eerste dag van de jaarlijkse Dutch Design Week, is Design Academy Eindhoven te gast in het Van Abbemuseum. Design Academy nodigt de bezoeker uit om het spanningsveld tussen 'ik' en 'wij' in design van nu te onderzoeken. Welke rol speelt het individu in het werk van de nieuwe generatie ontwerpers en welk belang hechten zij aan het collectief ? De tentoonstelling 'Self Unself' toont werk van alumni en ontwerpers en kunstenaars gerelateerd aan Design Academy Eindhoven. Er is werk te zien van onder meer Hella Jongerius, Erik Kessels, John Körmeling, Lucas Maassen, Bertjan Pot, Alicia Ongay Perez, Studio Orta en Thonik. 'Self Unself' vindt plaats in tien zalen van de oudbouw van het Van Abbemuseum. Dit jaar heeft de Graduation Show van Design Academy een duidelijk gedefinieerd thema; 'Self Unself'. En dit thema wordt ook onderzocht op een andere locatie in de stad: het Van Abbemuseum. Thomas Widdershoven, directeur van Design Academy, heeft dit thema 'Self Unself' niet alleen opgemerkt in het werk van de afgestudeerde studenten, maar ook in het werk van andere ontwerpers. De tentoonstelling in het Van Abbemuseum is een interessante toevoeging aan de Graduation Show, omdat het laat zien hoe bekende ontwerpers zichzelf (her)positioneren. Thomas Widdershoven: "Van al het werk van bijvoorbeeld Hella Jongerius, laat ik in hier het werk zien dat ze voor KLM deed, omdat het een uitstapje buiten de culturele wereld is. Ik ben benieuwd om te zien hoeveel van haarzelf ze opoffert en hoeveel van haarzelf ze kan behouden wanneer ze werkt met een opdrachtgever die zo'n sterke identiteit heeft."

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage