tentoonstellingen

Using the Museum

  • Dutch Art Institute in het Van Abbemuseum
  • Van 28-09-14 tot 05-10-14

Educatieve tentoonstelling - Locatie: NB. - Conservatoren : Nick Aikens (gastconservator), Steven ten Thije (onderzoeksconservator) en Christiane Berndes (conservator) in samenwerking met de studenten - Opening: zondag 28-09-2014, 14.00 uur : introductie door G. Sleijpen (directeur DAI)

Sinds 2011 vervult het Van Abbemuseum een gastdocentschap aan het Dutch Art Institute (DAI) in Arnhem. Onze medewerkers hebben zich samen met de kunstenaars van DAI verdiept in het 'gebruik' van het museum in de 21ste eeuw. Ons uitgangspunt daarbij was dat de waargenomen rol en waarde van kunst in de samenleving aan het veranderen zijn. Aan de hand van tentoonstellingen als Museum of Arte Útil en de collectiepresentatie Er was eens... De collectie nu is onderzocht hoe het museum en kunstenaars gebruikmaken van verschillende middelen om met deze continue verandering te kunnen omgaan. Als onderdeel van de cursus presenteren kunstenaars van DAI een aantal installaties, performances en interventies in het museum, die vanaf de opening op 28 september door het hele gebouw te zien zijn. Deze projecten zijn gebaseerd op de collectie, tentoonstellingen of infrastructuur van het museum en plaatsen vraagtekens bij geaccepteerde ideeën over het museum en de manier waarop het artistieke denkbeelden creëert, toont en overbrengt. Als zodanig lijkt 'Using the Museum' een waardevol experiment voor de betrokken kunstenaars, het Van Abbemuseum en het publiek. Maar ook een goede manier om na te denken over de wijze waarop het museum kan worden gebruikt als pedagogisch instrument. Met projecten van: Hanan Benammar, Michelle Browne, Eduardo Cachucho, Sarah Demoen, Anneke Ingwersen, Louis Liu, Sofia Ocana Urwitz, Marie-Andree Pellerin, Abner Preis, Kim Schonewille, Tommie Soro, Malina Suliman, Silvia Ulloa

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage