tentoonstellingen

Positions #2

  • Chia-Wei Hsu, Sarah Pierce, Nástio Mosquito, Anna Boghiguian
  • Van: 28-11-15 tot: 03-04-16

Groepstentoonstelling - Opmerkingen: Locatie: OB. - Curator: Annie Fletcher (curator tentoonstellingen). - Opening: 28-11-2015 met welkomswoord van Charles Esche (directeur Van Abbemuseum), openingstoespraak van Annie Fletcher en performance van Sarah Pierce

In Positions 2 presenteert Anna Boghiguian, Chia-Wei Hsu, Nástio Mosquito en Sarah Pierce te zien. Deze kunstenaars, die uit verschillende delen van de wereld komen, hebben de afgelopen jaren steeds meer internationale erkenning gekregen. Het is de eerste keer dat zij een belangrijk deel van hun oeuvre, inclusief nieuwe projecten, in Nederland tonen. De werken zijn gegroepeerd rond de thema's geschiedenis en storytelling verteld vanuit verschillende locaties, verschillende tijden en in verschillende vormen. Anna Boghiguian (woont en werkt in Cairo) is opgeleid in de beeldende kunst, muziek, economie en politicologie. Haar nomadische levensstijl en de vele reizen die ze maakt kunnen als onderdeel van haar werk worden beschouwd. Zij krijgt haar inspiratie vaak van de plaats waar ze tijdelijk werkt en vertaalt dit op een unieke en persoonlijke manier in dagboekachtige schilderijen en tekeningen. De beelden die zij maakt kunnen gezien worden als snapshots of als thematisch gebundelde beschrijvingen van de staat van onze wereld. Het werk van Chia-Wei Hsu (woont en werkt in Taipei) is vaak verbonden met Taiwan en de geopolitieke geschiedenis van deze regio, vooral tijdens de Koude Oorlog. Door vergeten gebeurtenissen in herinnering te brengen, laat hij zien hoe de complexe lagen van cultuur en geschiedenis van invloed zijn op het leven van mensen nu. In de tentoonstelling tonen we twee videowerken - Ruins of the Intelligence Bureau (2015) en Huai-Mo Village (2012) - die zich afspelen op de grens van Thailand en Birma, en Memorial Chamber of the Intelligence Bureau, een nieuwe architectuurstudie van de ruïne van het CIA-kantoor daar. Nástio Mosquito (woont en werkt in België) heeft zijn wortels in omroepindustrie, waar hij werkte als regisseur en cameraman. Hij maakt in zijn werk gebruik van performance, poëzie, film, fotografie, muziek en het gesproken woord. Hij onderzoekt de tegenstellingen in onze realiteit vanuit het perspectief van het individu. Hij speelt met taal en geeft zijn werk een emotionele en provocerende lading. In deze tentoonstelling toont hij twee grote video-installaties: Ser Humano (2015) en I Am Naked (2005). In 2014 won Mosquito de International Future Generation Art Prize voor kunstenaars onder 35 jaar. Sarah Pierce (woont en werkt in Dublin) werkt met performance, installaties, video en archiefmateriaal om plekken en de omstandigheden waarin interactie plaatsvindt te onderzoeken. Die plekken zijn vaak de instellingen waar haar werk te zien is en dan speelt ze met de voorwaarden van het maken en bemiddelen van kunst, bestaande kunstwerken, vergeten objecten en overblijfselen van tentoonstellingen. In een serie van drie installaties bekijkt zij vaststaande en beklonken geschiedenissen die verwijzen naar artistieke figuren uit de 20ste eeuw: Eva Hesse (in Meaning of Greatness, 2006), Joseph Beuys (in Intelligence of the Measured Hand, 2011), en El Lissitzky en Alice Milligan (in Gag, 2015).

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage