tentoonstellingen

Bibliotheektentoonstellingen: 100 jaar De Stijl: Echo's

  • Onderdeel van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design
  • Van: 28-11-17 tot: 26-01-18 verlengd 09-02-18

Groepstentoonstelling - Geen documentatie - Opmerkingen: Locatie: Bibliotheek. - Conservator: Diana Franssen (Conservator & hoofd onderzoek)

De vormentaal en de kleuren van De Stijl resoneren in vele experimenten van kunstenaars, architecten en vormgevers. De typische Stijl-kenmerken als lijn, kubische vormen, rechte vlakken en geometrische composities en kleur zijn elementen die in de afgelopen eeuw gebruikt zijn in schilderijen, sculpturen, drukwerk, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Deze kenmerken zijn ook in hun publicaties en kunstenaarsboeken zeer herkenbaar. Deze concrete kunst heeft niets met uiterlijke, aan de natuur ontleende verschijningen te maken, maar wel met licht, kleur vorm, ruimte en beweging. Intuïtie mag daarbij bij enkelen een rol spelen, maar bij anderen wordt zij ingeperkt en in een methode vervat om op deze manier seriële en gestructureerde composities te maken

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage