tentoonstellingen

Dustin Thierry : Opulence

  • Van: 12-09-20 tot: 04-04-21

Solotentoonstelling. - Opmerkingen: Locatie: CG, ruimte bij Studio (B-1 00). - Curatoren: Steven ten Thije (conservator collecties), Hannah Vollam (assistent conservator). - Tijdelijke sluiting vanwege landelijke coronamaatregelen: 05-11-2020, 18-11-2020; 15-12-2020, 19-01-2021 verlengd: 20-04-2021. - De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

Vanaf de begane grond daalt de bezoeker af naar de kelderverdieping van het museum, waar gedempt blauw licht en gouden gordijnen het decor vormen voor de tentoonstelling Opulence (Weelde) van Dustin Thierry. Het is een ode aan de overleden broer van deze in 1985 op Curaçao geboren kunstenaar en tevens “aan alle mensen die hun seksuele identiteit nog altijd niet vrijuit kunnen beleven”, zoals hij zelf zegt. Zwart-wit foto’s met individuele en groepsportretten geven een inzicht in de Europese Ballroom scene, een subcultuur binnen de LHBTQI+-beweging, waarin zwarte queer jongeren in danswedstrijden hun identiteit op een uitbundige manier vieren. Thierry zet zijn scherpe blik niet alleen in voor zijn foto’s, maar zal ook het museum aan de tand voelen over diversiteit en representatie. In een aantal prints verwerkt hij speciale inkt, die alleen zichtbaar wordt bij UV licht. Zo verwijst hij naar discriminatie en marginalisering en naar zijn missie “zichtbaar te maken wat onzichtbaar is, en een stem te geven aan wat vaak gedempt wordt”

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage