tentoonstellingen

Here, Here!

  • Wim Crouwel en Edgar Fernhout
  • Van: 16-10-21 tot: 14-11-21

Groepstentoonstelling. - Opmerkingen: Locatie: garderobe Oudbouw. - Samenstelling tentoonstelling: Inge Borsje. - Presentatie in het kader van de Dutch Design Week (DDW)

Het ontwerp van Wim Crouwel uit 1963 is uitgangspunt voor nieuwe huisstijl die DDW dit jaar presenteert. Ontwerper Crouwel (1928-2019) maakte jarenlang posters voor het Van Abbemuseum. Hij was een meester in een vrije en tegelijkertijd precieze grafische vertaling van kunstwerken. Eén van de hoogtepunten is de poster die hij voor schilder Edgar Fernhout maakte in 1963. Het is deze poster die ontwerpbureau Thonik bijna 60 jaar later als uitgangspunt nam voor de nieuwe huisstijl van de Dutch Design Week, die het festival dit jaar lanceert. Here, Here! presenteert deze nieuwe branding en het daarvoor ontwikkelde lettertype naast het affiche van Crouwel en werk van Fernhout

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage