tentoonstellingen

A Lasting Truth Is Change

  • Van: 02-04-22 tot: 24-07-22

Collectiepresentatie. - Opmerkingen: Locatie: OB. - Conservator: Yolande Zola Zoli van der Heide (conservator tentoonstellingen)

De coronapandemie heeft grote impact op ons leven. Na een periode van acute crisis volgen bezinning en roep om verandering. Vanuit het idee dat kunstinstellingen daaraan kunnen bijdragen, maakt het Van Abbemuseum in Eindhoven de tentoonstelling A Lasting Truth Is Change (Verandering is de enige constante). De experimentele tentoonstelling doorbreekt met een speelse vormgeving de standaard ideeën over het verzamelen en presenteren van kunst. Het museum vraagt bezoekers om met een frisse blik te komen kijken. Om aan de hand van kunst anders te kijken naar de wereld waarin we wonen. En nieuwsgierig te zijn naar nieuwe verhalen die uitnodigen, inspireren, prikkelen en activeren. Om bezoekers een handje te helpen met het opdoen van nieuwe inzichten schudt de tentoonstelling de hiërarchie tussen beginners en kenners door elkaar. Wie heeft het voor het zeggen? Wie bepaalt wat er mag? Met deze opzet ambieert het museum dat mensen – kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren – samen de tentoonstelling bezoeken en in gesprek gaan over de thema’s die worden aangesneden. “Met de tentoonstelling willen we de nieuwsgierigheid naar verandering aanwakkeren.” aldus Yolande Zola Zoli van der Heide. A Lasting Truth Is Change brengt zo’n negentig stukken uit de eigen collectie samen met een tiental trefzekere bruiklenen, waaronder enkele nieuwe werken. De combinatie bevraagt de samenstelling van de collectie van het Van Abbemuseum: Wie is onderdeel van de verzameling en waarom? En wie ontbreekt? Dat maakt A Lasting Truth Is Change een spannende tegenhanger van de veelgeprezen meerjarige collectiepresentatie Dwarsverbanden die in september 2021 opende

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage