aanbod basisonderwijs

Groep 1 t/m 4

Het gaat om twee contactmomenten van ongeveer een uur per groep, waarbij de voorkeur uitgaat naar minimaal één bezoek aan het Van Abbemuseum per groep. Als dit niet mogelijk is, kunnen een aantal replica's van onze beroemdste kunstwerken naar de school worden verplaatst en kunnen we op die manier een Van Abbemuseum op locatie inrichten. Het CmK programma voor groep 3/4 bestaat uit twee taalworkshops waarin het onder woorden brengen van beeld, het analyserend, receptief en reflectief vermogen staan centraal staan.
Voor groep 1/2 staat de ervaring van kunst centraal en gaan de kinderen/leerlingen écht fysiek gymnastieken met materiaal om daarna samen goed te kijken, te analyseren en te reflecteren a.d.h.v. kijkspelletjes.

Groep 5 t/m 8

Het Van Abbemuseum verzorgt in samenwerking met CKE museumlessen voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Tijdens de les bezoeken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent het museum en krijgen ze een praktische opdracht om mee aan de slag te gaan. De leerlingen worden door de docent geprikkeld om direct te reageren op wat ze zien: ‘hardop kijken’.

Klik op groep 1 t/m 4 of groep 5 t/m 8 voor meer info per thema en contactgegevens.

Contact en reserveren

Neem voor vragen over de inhoud van rondleidingen contact op met de afdeling educatie: educatie@vanabbemuseum.nl

(ST)ART

Voor het eerst op bezoek in het Van Abbemuseum? Of kom je (met een klas) langs en heb je geen rondleiding geboekt? Geen probleem! Dagelijks staat er van 12.00-16.00 uur een rondleider klaar om onze bezoekers te woord te staan. Als je ons laat weten wanneer je (met je klas) komt dan zorgen we ervoor dat hij of zij voor je klaar staat om kort iets uit te leggen over het Van Abbemuseum.
Wist je dat het Van Abbemuseum iedere dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk is? Heel handig voor als je zelf even een kijkje wilt nemen om lessen voor te bereiden of leerlingen langs wilt sturen voor het maken van een verslag.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage